Sirup z ČERNÉHO BEZU s medem (bez cukru)

Pátek v 13:44 |  NÁVODY
U sirupů mi vadí, že se do nich přidává velké množství cukru.
Ale objevila jsem recept, kde je použitý med. A ten mi v rozumném množství nevadí.
Tak jsem se rozhodla, že to vyzkouším...a výsledek? Hmm... je to dobrota.

Černý bez sušený (ten vlevo), ale sirup je lepší z čerstvě natrhaného, krásně voňavého (vpravo:))

Čerpala jsem z tohoto zdroje :
Ale recept jsem si "trošku" upravila...množství není zcela přesné...prostě jsem to tam dávala "přiměřeně":
15 květů černého bezu
1 litr vody
2 citróny - šťáva z nich
0,25 l medu
trošku slivovice
...ale můžete něčeho přidat, nebo ubrat, podle vaší chuti!
...já mám raději kyselejší!

- květy jsem spařila vodou a nechala je 1 den vyluhovat
- pak jsem přidala vymačkanou šťávu ze dvou citrónů
- vše jsem přecedila přes hustý cedník
- tekutinu jsem mírně zahřála (max. 70°)
- pomalu jsem vmíchávala med a nalila do sklenic, které jsem desinfikovala slivovicí (hrdlo a víčko)
- no a pak jsou dvě možnosti: buď sterilizovat, nebo dát do ledničky.
- mám toho trošku, tak šup s tím do ledničky...

nějak rychle ubývá...S vyplazeným jazykem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama