VIŠŇOVKA

25. května 2018 v 10:52 |  NÁVODY
V.i.š.ň.o.v.k.a.!!! To je úžasný způsob zpracování višní!!!! Oceňuji ji hlavně v zimě, když si dám štamprdličku na zdraví, do čaje, nebo jen tak... A višně samotné (v kořalce nebo rumu naložené) jsou výborné, když mě honí mlsná (nebo je přidávám do vánočního cukroví)S vyplazeným jazykem.

Takto jsem nakládala višně v roce 2014 :))

Višňovku už děláme několik roků a vždy se podařila. Ale přesný recept na tuto specialitu napsat neumím. Jednotlivé suroviny totiž přidávám tak nějak přiměřeně...
- višně
- cukr
- celá skořice, hřebíček
- alkohol (např. rum, meruňkovici, vodku...)

Ale přesný recept, jsem ofotila z předválečné kuchařky :

A takhle vypadá letošní úroda :))

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama