Levandulový SIRUP

16. června 2018 v 18:22 |  NÁVODY
Vloni jsem LEVANDULOVÝ SIRUP zkoušela poprvé. A překvapivě chutnal všem obdarovaným i mně. Usmívající se A tak jsem se dala do vaření i letos. Není to složité, ale ...
- nejdříve jsem musela vypěstovat levanduli :))
- pak jsem ji musela natrhat a nadrobno nastříhat
- dala jsem 6 hrstí nasekané a opláchnuté levandule do hrnce
- nakrájela jsem 5 bio:))citrónů a taky je vložila do hrnce
- levanduli s citrónem jsem zalila 2 litry vody
- jemně nechala povařit cca 15 minut (viz. foto)
- 1 den jsem tuto "kaši" nechala vyluhovat.
Měla krásně fialkovou barvu a hezky voněla !!!
- a pak následovalo přecezení přes husté sítko, přivedení k varu, nasypání cukru 1,5 kg a míchání (dokud se cukr zcela nerozpustil).
- horký sirup jsem slila do sklinek a položila na utěrku.
- ráno jsem napsala cedulky a výsledek je zde...S vyplazeným jazykem (viz.foto)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama